top of page
Søk

Hvilken hud produkter er alltid lurt å begynne med?

Oppdatert: 17. aug. 2021

Har du noen ganger deltatt i løp maraton eller lignende? Da har du sikkert fått med deg at det alltid er noen som svimer av pga dehydrering. Det nytter ikke hvor mye karbohydrater og andre næringsstoffer du putter i deg om du ikke drikker nok vann. Vann er viktigst når man skal ha kroppen til å jobbe så lenge over så lang tid.

Og slik er det med med cellene våre også. Og da intet unntak, huden og hudcellene.


Det finnes så mye supergode, super aktive, super duper ingredienser som skal virke både sånn og slik på huden din, men har ikke huden din fuktighet nok så, så klarer ikke hudcellene og gjøre den jobben du vil at den skal gjøre.


Kroppen din består av 70% vann. Det gjør cellene dine også. Men hvis cellene ikke får nok fukt og beskyttelse, så klarer de ikke å bearbeide næringsstoffer eller andre aktive ingredienser som skal være så riktig for huden din.


Uansett hvilken hudtilstand man har ung, voksen, fet, soleksponert, rosacea, eksem så er det ikke uvanlig med tørr hud. Så det er alltid lurt å begynne med en god fuktighetskrem. Og gjerne serum eller ampuller for å komme fortere i mål.


Dersom man har en reaktiv hud, rødlig men også kviser/tilstopninger. Da er det fort gjort å feiltolke huden sin som akne hud. Tilstopninger kan like godt komme av manglende fukt. Så da er det alltid lurt å bruke produkter med fukt for fuktbalansen, og helst også antioksidanter, som styrker huden og roer ned det rødlige.

Rødlig hud er hud som går i alarmberedskap ved den minste berøring, og trenger styrke. Derfor er antioksidanter bra. De gir styrke og roer ned rødlig hud.


Alt dette vet produkt-utviklerne i vår bransje derfor inneholder de fleste produkter og hudprogram også fukt. Men mengden fukt i et produkt er noen ganger ikke nok, og da kan det være lurt å velge en litt fetere krem, eller en ampuller, eller et serum som hjelper deg å få opp fuktbalansen.

Antioksidanter er noe alle kan ha bruk for. Nå har jeg hørt noen si at det som passer alle, virker ikke. Men det er ikke sant. ALLE bør ha en form for fukt. Alle burde få i seg antioksidanter. Og noen trenger det kanskje mer enn andre.


Make my day Kristin
52 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page