top of page
Søk
  • Forfatterens bildenilssenkristin

Hvorfor bør du bruke serum?

Hvordan hudcellene dine har det, er hvordan huden din har det.

Serum har en mye høyere innhold av de aktive ingrediensene og næringsstoffer. De har en tynnere konsistens som gjør at produktet og ingrediensene trenger mye dypere ned i huden, for å stimulere hudcellene. Hvordan cellene dine har det, er hvordan huden din har det. Sunne, sterke hudceller gjenspeiler en sunn, sterk og balansert hud.


Selv om du spiser sunt så står huden sist i rekken til å få disse næringsstoffene, da vi har mange å viktigere organer i kroppen en huden. Derfor er det så fint at ved å tilføre næringsstoffer og gode ingredienser fra utsiden så kan du gjenvinne den vakre, friske og balanserte huden du ønsker deg.


Serumer har mange navn: konsentrat, booster, ampuller, essence eller som en olje men i dette innlegge kaller vi det bare serum. Altså serum alltid før dag-,nattkrem.

Rens huden først, (gjerne peel og maske) så serum og dag eller nattkrem er en fin daglig rutine.


Hvis du skal velge, serum eller krem, så er kremen stort sett viktigere. Krem er ofte rikere i konsistens og inneholder kanskje ikke like mye aktive ingredienser som serum, men beskytter, smører og vedlikeholder hudens ytre lag. Mange kremer inneholder UV beskyttelse og skal selvsagt leges øverst i huden. Det å bruke serumer som reparerer i dybden, før du har på en dag-,nattkrem, gjør at hudkremen du bruker også trekkes raskere og dypere ned i huden. Du får en mye mer effektiv effekt når du velger serum i din daglige hudpleie program. Og du bruker ofte mindre krem når du også bruker serum, samt at du får kjappere resultat.


I de aller fleste hudpleiemerker så finnes det egen "linjer" for forskjellig hudtyper og hudtilstander. Som eksempel, fukt-,sensitiv-, antiage-linje osv. Men det bør du ikke henge deg så mye opp i - for så lenge du har hudpleieprodukter i fra samme merke, så kan du bruke serum og krem fra forskjellig linjer for å skreddersy et eget program for deg.


Som eksempel, hvis du har en rødlig sensitiv hud og trenger å styrke immunforsvaret i huden, men du er også tørr i hudoverflaten, så kan du bruke serum fra sensitiv linjen også en rik krem på toppen. Mix og match, serumer og kremer etter ønsket behov. Det er også mulig å bruke flere serum etter hverandre. Da alltid det tynneste konsistensen først, eller du får veiledning fra forhandler.Hvis du smører noe på huden din hverdag, så pass på å bruke produkter som ikke bare lukter godt og kjennes bra ut, men som også faktisk gjør noe. Og der er jo hudpleiebransjen mer seriøs en noensinne. Her er det produkter som er forsket frem av både leger og biologer og velkjent ingredienser med dokumentert effekt.

Så mitt aller beste råd er: gå for resultater, ikke bare velvære og litt fukt.


Kristin

171 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page