top of page
Søk
  • Forfatterens bildenilssenkristin

Hvordan opparbeide en solsterk hud?

Oppdatert: 27. mar. 2022

Nå er solfaktor tiden her - men hva mer kan vi bruke i sola og hvorfor? Vet du hva? Du vil kunne SE forskjell ved bruk av et eller to av disse anbefalingene som kommer nu. Jepp!! Etter bare noen dagers bruk, mulig jeg overdriver, men si en uke eller to da. Du risikerer å stå og beundre ditt eget speilbilde faktisk, for huden blir så jevn, styrket og fin!!

Sola er alt!! Energi, glede, vitamin, varme, liv og lykke. Men husk som med alt annet, "alt med måte." Endelig kommer sola tilbake høyere og høyere opp på himmelen. Vi elske sol og vi trenger sol.


For mye sol kan skade huden og i verste fall gi hudkreft. Norge ligger blant de øverste på listen over hudkreftpasienter. Og kreft er skummelt!! Men så trenger vi jo D-vitmain også - så hvordan få mest mulig a det ene uten det andre?


Mens sola forsøker å bryte ned huden så vil antioksidanter beskytte og bygge opp.

Den kraftigste antioksidanten er vitamin-C. Ja, akkurat samme C-vitamin som vi spiser når vi holder på å bli syk, for å styrke immunforsvaret. Og i huden er det også et immunforsvar. Et av immunsystemene i huden er melanin for å beskytte DNAet ditt. Måten huden gjør det på er med å sende ut melanin (pigment) som legger seg om en paraply over cellekjernen og DNAet ditt. Men immunforsvaret kan trenge litt ekstra hjelp!!

Mens solkremen beskytter huden mot UVA og UVB strålene, så hjelper C-vitamin på å styrke immunforsvaret. Altså, sola bryter ned mens C-vitamin bygger opp huden og forsvaret i huden mot nedbrytningen.

C-vitamin har mange andre egenskaper også, den bygger og ivaretar collagen så huden ikke klapper sammen, den reparerer skadet og rødlig hud, den gir glød som vitner om sunn hud, den beskytter immunforsvaret ikke bare mot sol, den er en kraftig anti-age og den jevner ut pigment.


Sliter du med soleksem så er Betakaroten en god løsning. Betakaroten finnes i produkter du smører på huden, men også som et kosttilskudd. Betakaroten er også en antioksidant. Den finnes i bl.a gulrot og i brunalger. Betakaroten som kosttilskudd gjør at du blir raskere og jevner brun. Hindrer soleksem og solbrenthet og øker melanin (pigment) produksjon. Du blir både raskere og jevnere brun fordi du får så mye sterkere hud. Dersom du skal på solferie eller på fjellet så ta betakaroten ca 2 uker før soleksponering, og fortsett under soleksponering. Betakaroten gjør også at du får en jevnere og raskere brunfarge som varer lenger. Alle som vil styrke huden både innenfra og utenfra bør sikre seg dette.


En del hudkremer inneholder også betakaroten. Da ofte i antioksidant kremer og kremer som gir glød og styrke.


Du finner også solfaktorer som inneholder antioksidanter - men min varmeste anbefaling er å kjøpe en C-vitamin eller antioksidant krem/serum og bruke den først, så solfaktor.


Jeg skal anbefale mine bestselgere og favoritt produkter til sol. Bestselgende fordi kundenes positive tilbakemeldinger og gjenkjøp år etter år, taler for seg. Anbefalingene kommer til slutt, for først har jeg har lyst til å skrive pittelitt om immunforsvaret i huden, og hvordan kan man vite at man har et svakt immunforsvar?


Hvis du har hudsykdommer som eksem, psoriasis, perioral dermatitt eller andre udefinerbar hudtilstander hvor huden blir lett rødlig og kanskje tørr. Kanskje blir du lett rød i kinnen er typisk sensitiv hud. Eller en hud som er betent. Da er det gjerne immunforsvaret i huden som er svakt. Det er uavhengig av hudtype, fet eller tørr. Alle kan ha et svakt immunforsvar, periodisk eller konstant. Huden trenger hjelp til å klare seg bedre selv. Da er det lurt å hjelpe til med antioksidanter. En styrket hud tåler mer sol, vær og vind. Huden reparerer seg selv raskere og huden blir er jevnere, faster og utstråler mer glød. Og jeg har hatt mange kunder som har latt seg overraske over hvor godt enkelte immunstyrkende produkter virker, etter kort tid.


Mine bestselgende produkter til solkremer er:

  • Duve Medica sin C-vitamin - som er sterk anbefalt å bruke under solkremen. Den kan selvsagt brukes året rundt pga sine mange egenskaper. Denne selger jeg til både menn og kvinner. Og veldig mange kjøper den igjen og igjen. Den er drøy i bruk og luktfri. Den omptimale mengden C-vitamin er 20% - og det har Duve Medica sin. Den har også PHA - den mildeste peelende ingrediens for bedre penetrering i huden.


Antioksidant gelen til Environ. Et av de tryggeste produktene jeg har. Og da mener jeg ikke sånn at den er så trygg at den har ingen effekt. Nei tvert i mot. Masse antioksidanter som Betakaroten, vitamin-C, -E og B5. Og trygg fordi den kan brukes på tørr og sensitiv hud. Kan brukes på sår hud. Kommer i gele form. Så denne kan brukes unner dagkrem og solfaktor, eller alene. Også et luktfri produkt.

  • BetaKaroten Ocèa Sun fra Thalgo, et kosttilskudd. KUN

1 kapsel pr dag gir deg en klar fordel når huden møter sol; enkelt og lett å huske på morgenen. Hver kapsel inneholder blant annet naturlig betakaroten, som gir en lett gylden hudfarge, det viktige antiokisdantvitaminet E, antialddringsvitaminet A, fiskeolje og krill.


mvh

Kristin285 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page